luchtbehandeling en warmteterugwinning (wtw) luchtbehandelingskasten (lbk) en afzuiginstallaties

ventilatie is belangrijk!

Door ventileren wordt de binnenlucht continu ververst. Dit is belangrijk om het leefklimaat in uw huis of bedrijf  gezond te houden. Hiervoor is het van belang dat we de luchtaanvoer zo optimaal mogelijk te reguleren. De vuile en vochtige lucht uit wordt afgevoerd. Dezelfde hoeveelheid schone, voorverwarmde lucht wordt gefilterd en vervolgens toegevoerd in de diverse ruimten. De hoeveelheid lucht die wordt afgevoerd is dus gelijk aan de hoeveelheid die binnen komt. Er is met andere woorden sprake van gebalanceerde ventilatie. Door het principe van warmteterugwinning (WTW) zorgt gebalanceerde ventilatie ervoor dat de aanwezige warmte in vervuilde lucht, die uit het gebouw wordt afgevoerd, wordt gebruikt om de frisse, schone buitenlucht die wordt binnengehaald te verwarmen. De  WTW- unit zorgt ervoor dat de warmte uit de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de verse, koudere buitenlucht. Zo blijft 95% van de warmte behouden. Dat betekent, tochtvrij en ongemerkt ventileren voor slechts 10% van de traditionele ventilatiekosten.

 

Voor grotere (bedrijfs) panden kunnen we dit proces nog verder doorvoeren om een optimaal werkklimaat te bereiken en te handhaven. De in- en uitgaande lucht wordt nog beter gereguleerd en behandeld. Dit zorgt voor een lager ziekteverzuim en hogere productiviteit  bij uw medewerkers. Om dit te realiseren levert, installeert  en onderhoud  B.I.T. zogenoemde lucht behandelingskasten. Vraag eens vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

 

Voor de horeca en industrie verzorgen wij tevens de installatie van alle mogelijke soorten ventilatie- en afzuigsystemen.